Micul Ghid al Crestinului in Vacanta la Mare

Basilica Travel, agentia de turism pastorita de Biserica Ortodoxa Romana, a publicat zilele trecute un Mic Ghid al Crestinului in Vacanta la Mare si asta pentru ca, nu-i asa, un ghid de conduita in sezonul estival este util fiecarui crestin constiincios.

Iata mai jos cele 8 “porunci” estivale, asezonate cu mici adnotari personale.

Tine zilele de post.

Realitatea este ca in vacanta nu poti lua vacanta si de la obiceiurile credintei care te defineste, astfel ca sugestia mea este sa incercati sa evitati pachetele all inclusive. Nu de alta dar nu ne dorim ca ceafa de porc la care ai acces nelimitat sa fie mancata pe ascuns de sotie la fel ca Marul lui Adam mancat de Eva.

Ia cu tine un metanier pentru plimbarile pe malul marii

Aceasta sugestie este excelenta mai ales pentru cei ca mine care dorm mai mult si stau prost cu nervii, iar in goana dupa un sezlong ratacit la o ora tarzie, un metanier te poate calma si scapa de o acuzatie de ultraj.

Mergi la liturghie duminica

Nimic nu te poate mantui mai mult decat slujba de duminica dupa clubul salbatic de sambata.

Citeste lecturi duhovnicesti pe plaja

Ca si curatarea ficatului dupa alcoolul in exces, mai ales in vacanta, o lectura duhovniceasca iti poate curata creierul dupa excesul de pitipoance de la malul marii.

Orienteaza-ti atentia spre lucrurile care zidesc sufleteste

Revin dupa lectura duhovniceasca

Comporta-te cu decenta

Cu alte cuvinte, make decenta great again si intoarce de fiecare data si celalalt obraz. De cate ori este nevoie.

Evita excesele

Cum fiecare are propria unitate de masura pentru exces, propun ca macar in vacanta o sticla de wisky pe seara sa se incadreze in parametrii normali.

Ocroteste mediul inconjurator

Asadar, nu pleca niciodata din hotel pana nu termini de udat copacii din drumul catre plaja.

In final, gluma-i gluma si biserica-i biserica, insa consider ca dupa cele 10 porunci, erau absolut necesare cele 8 reguli ale crestinului in vacanta, reguli pe care le gasiti aici.

Sursa photo aici

Share: