Romania – Explore The Perdea Pictures

Participarea Romaniei la Targul de Turism de la New York a devenit virala zilele acestea scotand in evidenta imaginea de facto a turismului de incoming autohton. Am citit o gramada de reactii care mai de care mai agresive sau mai ironice, toate absolut justificate.

Acum, dupa ce am lasat sa treaca aceste cateva zile de la aparitia fotografiei cu “standul” Romaniei, fotografie stearsa de Consulat dupa aparitia criticilor, as vrea sa spun un singur lucru si anume.

Prezenta rudimentara a Romaniei de la New York nu reprezinta neaparat o rea-vointa din partea celor responsabili cu imaginea turismului romanesc de peste hotare, reprezinta normalitatea autoritatilor, normalitatea oamenilor care nu au trait experienta mediului privat, normalitatea celor care isi desfasoara activitatea in birourile prafuite din institutiile de stat. Daca ati vizitat, spre exemplu, birourile ANAF, veti intelege ca o mare parte a functionarilor publici nu stiu ce inseamna sau ce reprezinta o imagine profi nici macar a locului de munca, ce sa mai vorbim despre imaginea unui brand, cu atat mai mult a unui brand de tara.

Daca privim cu atentie fotografia cu pricina, observat ca mandria celor care s-au pozat cu fotografiile de pe perdea este absolut naturala motiv pentru care am indraznit sa concluzionez normalitatea unor astfel de actiuni din partea reprezentantilor publici.

Ceea ce nu inteleg insa, este lipsa asumarii actiunilor, iar faptul ca mandra postare a Consulatului a fost stearsa ne arata, daca mai era cazul, lipsa totala de transparenta a celor responsabili.

In final mai spun doar atat:

Romania – Explore The Perdea Pictures

Share: