Atitudinea – de la esec la performanta

AttitudeIsEverything

M-am intrebat de foarte multe ori care este atitudinea potrivita intr-o situatie sau alta. M-am intrebat de multe ori daca atitudinea mea este potrivita contextului in care ma aflu. M-am intrebat de multe ori daca nu cumva adaptarea atitudinii la fiecare context, nu se traduce de fapt prin falsitate.

In general vorbind, consider ca noi, oamenii, reusim cu greu sa ne gasim propriul echilibru, iar atitudinea potrivita este raportata direct la acesta.

Personal, am citit foarte mult in ultimii ani. Uneori carti bune, carti foarte bune, alteori carti proaste, dar si carti foarte proaste. Indiferent de natura lor, consider ca fiecare mi-a adus ceva, macar un mic beneficiu din punct de vedere al culturii mele, al educatiei mele, al echilibrului meu, al atitudinii mele.

Recunosc ca am lucrat mult in sensul autoeducarii, cativa ani chiar, iar atunci cand am reusit sa identific directia potrivita pentru mine, brusc lucrurile au devenit mult mai simple. Atat de simple incat de multe ori ma intreb daca nu cumva imi scapa cate ceva.

Daca sunteti curiosi ce functioneaza in cazul meu, gasiti mai jos 10 puncte care imi definesc atitudinea 🙂

  1. In fiecare situatie neplacuta exista si aspecte pozitive. Cred, caut si de cele mai multe ori le gasesc.
  2. Ma concentrez intotdeauna pe solutie. Cauzele problemelor sunt importante, dar nu prioritare.
  3. Calmul ma scoate intotdeauna din situatiile de panica. Cu cat am mai multi oameni panicati in jurul meu, cu atat nivelul calmului meu creste 🙂
  4. Zambesc mult, rad mult, glumesc mult si incerc sa transmit asta si oamenilor din jurul meu.
  5. Fericirea se traieste, nu se mimeaza. Eu o traiesc si sunt recunoscator pentru ea.
  6. Sinceritatea mi-a oferit intotdeauna respect in fata colegilor, in fata publicului, in fata oamenilor in general.
  7. Privesc lucrurile extrem de relaxat, atat de relaxat incat pot fi suspectat de superficialitate sau ignoranta. In realitate insa, relaxarea imi mentine mintea limpede si imi dubleaza productivitatea.
  8. Sunt un om al rezultatului si nu al detaliilor.
  9. Imi place sa ma adun cu cine ma aseman.
  10. Primul lucru in care incerc sa investesc in fiecare zi, sunt eu.

Acestea sunt doar 10 lucruri pe care eu mi le-am insusit in ultimii ani. Cu siguranta mai sunt, cu siguranta voi mai descoperi, iar atunci promit sa le impartasesc cu voi 🙂

Va multumesc! 🙂

Sursa photo

 

Share: