Asteptam de foarte multa vreme sa scriu acest articol cu privire la grantul HORECA, insa am rabdat cam 1 an jumate implementarea acestuia, iar pe langa asta, inspiratia suprema a venit de la mesajul de pe Facebook al FIHR, mesaj pe care il puteti regasi mai jos.

Asadar, as incepe prin a spune ca aceasta schema HORECA, ce tocmai a inceput a fi implementata, nu este nici pe departe un ajutor de stat oferit industriei ospitalitatii ci o compensare a pierderilor suferite in urma deciziilor autoritatilor, o compensare venita extrem de tarziu dar care, chiar si asa, ofera sansa la supravietuire.

Nu m-am ferit niciodata sa strig impotriva autoritatilor atunci cand ne-au lasat balta in fata propriei neputinte decizionale, nu m-am ferit niciodata sa spun lucrurilor pe nume, chiar daca mama imi spune ca gura aia a mea mare o sa-mi aduca probleme la serviciu ( remember anii 80? ), iar acelasi lucru as vrea sa il fac si acum, tot cu gura aia mare, dar intr-un sens pozitiv.

Am spus intotdeauna ca industria turismului si a ospitalitatii este o industrie puternica prin solidaritatea ei atunci cand este nevoie, iar acest lucru este dovedit de asociatiile si mai ales de catre oamenii care au batut la usa autoritatilor, care au suferit probabil frustarile amanarilor sau cele ale schimbarilor politice si automat al partenerilor de discutii.

Asadar, imi permit sa citez din postarea FIHR numele celor implicati direct si anume: Daniel Mischie și Dragoș Petrescu de la #HORA, Dumitru Luca și Lucian Boronea de la #ANAT , Dragoș Anastasiu și Călin Île de la #FIHR, oameni care au facut imposibilul posibil.

Consider ca fiecare dintre cei care acum se uita in contul de HORECA si rasufla usurati, ar trebui ca macar in gand sa le multumeasca colegilor de mai sus. Personal, spun ca Gratul HORECA este despre EI si le multumesc pentru ca prin implicarea lor au mai oferit o sansa business-ului nostru.

Respect!

Sursa photo aici

Share: