Tarom si Blue Air au oficializat concubinajul

Ascensiunea din ultimii ani a unei companii autohtone, asa cum este Blue Air, a surprins initial dupa care a devenit normalitate. In acelasi timp, TAROM, compania aeriana nationala a carui management se schimba mai des decat ministrii, a incercat sa faca fata, asa cum a putut, provocarilor din industria aeriana mondiala. Uneori mai bine, alteori mai putin bine insa mai de fiecare data pe pierdere.

Privind cu ceva ani in urma, ascensiunea Blue Air dar nu numai, a pus si ea umarul la dificultatile TAROM de a se adapta unei piete care tindea sa devina predominant low cost. Intocmai unui boxeor pus la podea, TAROM a reusit, din fericire, sa se ridice de fiecare data inainte de sfarsitul numaratorii ajutat fiind si de statul roman in a carei proprietate se afla.

Acum, ca sa ne intoarcem in zilele noastre, rivalitatea tacita dintre cele doua companii s-a transformat intr-o relatie de tip “friends with benefits” sau amanti cum ar spune romanul. Cu alte cuvinte, iubire fara sentimente dar cu beneficii reciproce.

Pe scurt, oficializarea concubinajului dintre TAROM si Blue Air a fost anuntat astazi printr-un comunicat din care selectez urmatoarele:

Compania Blue Air anunta semnarea unui acord bilateral interline cu Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM. In baza acestui acord, implementat din 15 martie 2019, Blue Air isi extinde reteaua operationala si prezenta in Europa, Orientul Mijlociu si Nordul Africii.
Pasagerii care aleg sa calatoreasca pe un itinerariu compus din segmente Blue Air / TAROM vor beneficia de o experienta fluenta de calatorie. Astfel, toate cartile de imbarcare se vor emite la punctul de origine, nemaifiind nevoie de a efectua procesul de check-in in punctul de conexiune.

In final as vrea sa spun ca pe mine, ca pasager, orice joint-venture care sa imi usureze viata este foarte bine venit, iar ca lucrator in industria turismului pot spune ca o largire a optiunilor pe care sa le putem oferi clientilor nostri, leisure sau business, nu poate decat sa ma bucure.

In rest, cum va functiona acest parteneriat, ramane de vazut. 🙂

Share: