Mesaj DOAR pentru uscaturile din Turism si HORECA

 

De doi ani de zile strig pe unde apuc, pe TV sau pe NET, despre cat de singura este industria HORECA si a TURISMULUI din Romania, cum nimeni nu face nimic specific pentru noi, cu exceptia interdictiilor care ne distrug business-urile, insa de un lucru am fost intotdeauna sigur si anume ca indiferent de cat de absurde mi s-au parut restrictiile, indiferent daca am fost sau nu de acord cu ele, indiferent de cat de tare ne-au afectat business-ul, intotdeauna am respectat legea si ne-am asumat pierderi cu speranta ca toate programele de compensare promise si intarziate de stat, cu deja 2 ani de zile, ne vor ajuta sa continuam activitatea si sa ne protejam investitiile…alea care sunt.

Astazi, am decis sa strig si pe blogul meu pe care nu am mai strigat de foarte multa vreme si asta pentru ca ceea ce traim de 2 ani imi ocupa tot timpul, am decis sa strig impotriva tuturor colegilor mei din industrie, impotriva acelor nesimtiti care nu respecta regulile si care nu cer certificatul verde la intrarea in locatie, fie el hotel, pensiune sau restaurant, si care prin actiunile lor nu fac altceva decat sa distorsioneze din punct de vedere concurential o piata si asa destul de fragmentata.

De unde m-a apucat frustrarea? Simplu. La locatia noastra din Fundata cererea este foarte mare in general, oamenii isi doresc sa se bucure de locatia noastra si de munca noastra, iar perioada asta plina de restrictii nu face exceptie. Insa, ce sa vezi? Suntem trasi la raspundere de catre clienti pentru ca nu ii primim fara certificat verde si ca in alta parte sunt primiti, suntem trasi la raspundere ca nu suntem romani, probabil Daci, pentru ca respectam legea si asta pentru ca in Romania legea este optionala iar smecherii care o evita sunt cei pe care criza ii ocoleste.

Cand vad la stiri cluburi care organizeaza petreceri pe blat, iar reactia autoritatilor se rezuma la o amenda pe care baietii o pot plati din nota unei singure mese, ma apuca iarasi frustrarea.

Share: