Economia – ultima preocupare a guvernului

 

Ma uit la stiri in fiecare seara, stiu sunt prost dar imi dau voie macar o singura data pe zi, si astept cu interes, uneori cu disperare noutati economice care sa imi dea speranta unei perspective oricare ar fi ea. Din pacate, in afara de COVID, ATI, proteste, greve si vaccin si din cand in cand o batrana violata pe undeva pe la tara, lipseste cu desavarsire capitolul economic.

As fi tentat sa spun ca televiziunile urmaresc senzationalul, iar economia nu face parte din aceasta categorie, iar ca urmare lipseste din grila lor de stiri. As fi tetantat dar nu o sa spun asta pentru ca, in realitatea mea, lipsa stirilor economice vine, de fapt, din lipsa masurilor economice, din lipsa activitatii economice a guvernului. Observ cum fiecare lider politic isi da cu parerea despre proteste, despre restrictii, despre vaccinuri, insa niciunul dintre ei despre faptul ca EUR zburda spre 5 lei. In acelasi timp, premierul Citu care pana mai ieri ne rupea cu informatii economice si financiare si pe care il urmarea cu mare interes, se preocupa mai mult cu activitati de imagine precum plantatul copacilor, este preocupat de activitatea Ministerului Sanatatii dar nu si de cea a Ministerului Economiei sau Finantelor, etc etc.

Intram in luna cu numarul 4 a acestui an, s-a implinit mai mult de un an de pandemie, iar cei care ne guverneaza acum sunt aceeasi de acum un an, aceeasi care au propus masuri economice, aceeasi care intr-un an de zile nu au implementat absolut nimic, aceeasi care din pacate au reusit sa ne pacaleasca electoral, aceeasi care sunt relaxati in functii 4 ani de zile, aceeasi care ar trebui treziti din amorteala intr-un fel sau altul.

Sursa photo

Share: