10 Motive pentru care E.U Yes la Vot

 

Mai sunt cateva zile pana la scrutinul pentru Parlamentul European, iar ceea ce vad ca se intampla la nivel de campanie electorala nu are nicio legatura cu subiectul principal al alegerilor, anume Romania in Europa. Pumnii impartiti in stanga si in dreapta reprezinta o rafuiala publica sub pretextul alegerilor Europarlamentare.

Ajuns la varsta la care sunt din ce in ce mai interesat de ceea ce se intampla la nivel politic, pentru simplul fapt ca aceste decizii imi influenteaza in mod direct viata, m-am lasat bombardat de informatii, stiri, interpretari, influenceri si opinii de tot felul facand slalom printre fake news-uri si manipulari, evident, atat cat mi-a permis intelectul si experienta.

Apropo de aceste tone de informatii care vin navala peste noi, recunosc ca am fost foarte atent la reactiile cetatenilor atat din mediul online cat si din cel offline, iar acest lucru m-a ingrozit la propriu. Am realizat cat de usor sunt muscate, mestecate si inghitite informatiile manipulatoare, cat de usor se genereaza emotii care duc spre un conflict verbal sau fizic intre parti, cat de needucati politic, social si financiar suntem multi dintre noi si mai ales cum suntem folositi pe post de stampila atunci cand este nevoie de noi. Toate aceste lucruri mi-au produs o scarba care m-ar fi putut conduce usor spre un comportament  celebru de tipul “Ma pis pe el de VOT” . In schimb insa, reusesc sa-mi gasesc de fiecare data motivatia civica de a merge mai departe si de a incerca sa influentez si eu prin votul meu viitorul nostru al tuturor. Asadar, iata motivele care ma fac sa Yes la Vot Duminica.

  1. Pentru ca m-am nascut in comunism si am copilarit dupa cum eram indoctrinat, VOTUL reprezinta pentru mine nu doar un drept ci un PRIVILEGIU
  2. Pentru ca am fost educat de catre parinti sa imi exercit dreptul parerilor mele transpuse intr-un vot de incredere printr-o simpla stampila.
  3. Pentru ca trag speranta ca imi voi petrece serile acasa cu cei dragi decat in Piata alaturi de cei frustrati ca mine
  4. Pentru ca imi doresc sa traiesc intr-o realitate frumoasa si nu doar in bula mea perfecta
  5. Pentru ca VOTUL imi permite sa ma simt si sa fiu important pentru o zi in fata celor pentru care in restul zilelor sunt total invizibil
  6. Pentru ca nu vreau sa ma las la mana altora sau mai concret la VOTUL altora
  7. Pentru ca cei care nu au dreptul la VOT depind in mare masura si de VOTUL meu
  8. Pentru ca vreau sa ma pot plange cu integritate atunci cand lucrurile in tara nu functioneaza asa cum m-as fi asteptat
  9. Pentru ca daca nu as da importanta VOTULUI as putea la fel de bine sa traiesc in dictatura unde cineva ia decizii pentru mine, pentru familia mea si pentru viata mea.
  10. Pentru ca prin VOT sarbatoresc LIBERTATEA

Prefer sa ma opresc aici si sa sper ca, indiferent de optiunile politice, Romania va fi o tara responsabila definita de cetateni responsabili.

Sursa foto

Share: