10 scurte despre lansarea filmului La Gomera

Am fost prezent aseara la Cinema Pro pentru lansarea filmului La Gomera, pelicula care este si propunerea Romaniei pentru Oscar. Din motive de educatie si cultura cinematografica precara, nu sunt un consumator al filmelor romanesti de dupa Revolutie, astfel ca nu emit nici un fel de asteptari atunci cand sunt invitat sau, in unele cazuri, obligat sa privesc un lung metraj autohton. Asadar, foarte pe scurt, iata cateva impresii de la lansare si film in sine, evident cu amendamentul subiectivismului, de altfel, neautorizat.

  1. Au fost atat de multi actori din Las Fierbinti prezenti in sala incat mai aveam putin si desfaceam o tuica cu Celentano
  2. Numarul mare de vedete “glamour” prezent la eveniment m-a incurajat sa cred ca nu sunt singurul care are mari sanse sa nu inteleaga nimic din arta cinematografica.
  3. Motivat de outfit-urile de Loft ale domnisoarelor prezente, am fost tentat sa comand o roaba de Moet de la standul de popcorn
  4. Am inceput vizionarea filmului destul de desumflat pentru ca in timpul  afisarii distributiei am realizat ca in cele 90 de minute NU joaca doar Catrinel Menghia
  5. Scena de sex din primele minute mi-a arat ca, pe langa corp, Catrinel Menghia are si un timbru vocal de exceptie
  6. Pentru ca in acest film mai mult se fluiera decat se vorbeste, azi dimineata m-am trezit cu degetul in gura
  7. Pentru ca actiunea se desfasoara in jurul unui politist corupt, imi dau seama cat de greu i-a fost regizorului sa il pozitioneze in film si asta pentru publicul roman il va considera personaj pozitiv, iar publicul american ( unde urmeaza a fi lansat ) personaj negativ.
  8. In urma acestui film am realizat ca trebuie neaparat sa ajung in Singapore
  9. Tinand cont de complexitatea replicilor, La Gomera este singurul film in care, fara sa vreau, le-am invatat  pe toate pe de rost.
  10. Marele meu regret a fost ca nu am reusit sa ma pozez la panoul oficial cu Catrinel si asta pentru ca rochia ei lunga si alba ca de mireasa m-a bagat usor in panica.

In final, lasand caterinca deoparte, as vrea sa va spun ca La Gomera este un film care chiar merita vazut si spun asta pentru ca pe langa investitia mare pe care banuiesc ca a avut-o ( filmarile fiind facute in Romania, Spania, Singapore ), are si putin sex, putin umor, putin sange, putin neprevazut, iar toate acestea la un loc il fac mai comercial decat marea majoritate a lung metrajelor romanesti.

Sursa photo aici 

Share: