Hotelul Ibis Styles Bucharest City Center s-a deschis in plina criza a turismului

Paradoxal, in plina stare de alerta si cu un turism in coma indusa, s-a deschis un nou hotel in Bucuresti. Ibis Styles Bucharest City Center si-a deschis portile si indrazneste sa creada ca turismul, fie el de leisure sau de business, va reusi sa iasa din coma si sa renasca mai puternic si mai sanatos ca niciodata.

Ca simplu lucrator in aceasta industrie care incearca sa se agate de orice fir de speranta, deschiderea unui nou hotel, deschiderea unor rute aeriene, deschiderea unor destinatii, reprezinta puterea de a merge mai departe. Recunosc ca in toata aceasta perioada grea de cateva luni, nu de putine ori am vrut sa-mi bag picioarele in ea de industrie sensibila si marginalizata, insa mi-am dat seama ca munca de ani de zile a mea si a colegilor mei nu se poate duce pe apa sambetei pe baza unor frustari de moment.

Anyway, nu despre mine este vorba in acest articol ci despre faptul ca, din punctul meu de vedere, in timp ce guvernantii nostri continua sa analizeze situatia dramatica a turismului romanesc continuand sa intarzie deschiderea acestuia cat si solutiile de sustinere si relansare a industriei, fortand parca o selectie naturala a business-urilor pe modelul scapa cine poate, mediul privat prin antreprenori locali sau internationali continua sa creada in turism mai mult decat o fac conducatorii nostri. Cea mai recenta dovada este deschiderea hotelului Ibis Styles Bucharest City Center care, conform Ziarului Financiar, dupa o investitie de 10 milioane de EUR a dorit sa transmita ceva ce statul roman nu reuseste sa faca de cateva luni incoace si anume un mesaj pozitiv turismului autohton. Cu alte cuvinte, in timp ce guvernantii analizeaza, antreprenorii realizeaza.

Faptul ca mediul privat este principalul cal de la caruta statului ar trebui ca acesta sa nu mai fie biciuit in permanenta prin nepasare si asta pentru ca, indiferent de cat de mare este dorinta de supravietuire, acesta se va stinge incet, incet sub privirea ignoranta a stapanului suprem.

Sursa photo Trends HRB

 

Share: