2019, culmea, anul Oportunitatilor

Consider ca in zilele noastre este aproape imposibil sa poti face o prognoza a ceea ce va urma sa se intample din punct de vedere economic/fiscal in anul care tocmai a inceput.

Un exemplu poate fi previziunea cu privire la cursul valutar care este diferita daca ne uitam la ceea ce spune Comisia Nationala de Prognoza care estimeaza pentru 2019 o valoare medie de 4,65 lei/euro comparativ cu o medie de 4,7 lei/euro estimata de ING ( sursa aici ). Daca corelam framantarile din tarile importante ale Uniunii Eurpene, vezi Franta, sau exemplul Germaniei unde Angela Merkel nu mai reuseste un echilibru politic, corelat cu politicile agresive a le lui Donald Trump, la care adaugam si impactul inca neclar al Brexitului, putem spune cu certitudine ca ne aflam intr-o ceata foarte densa prin care nu prea putem vedea viitorul fie el sumbru sau stralucitor.

In acelasi timp, viteza cu care circula informatia, parerile diverse sau diferite ale specialistilor, intoxicarea prin fake news cu content manipulator corelat cu lipsa de educatie in materie de selectare a continutului, ne buimaceste si mai mult.

Daca aruncam o privire pe net totul este negru pentru unii si roz pentru altii, mediul de afaceri anunta un viitor sumbru,  Guvernul anunta un viitor stralucit, iar noi contribuabilii de rand care suntem de foarte multe ori simplii spectatori incercam sa tragem propriile noastre concluzii desi de cele mai multe ori concluzia se gaseste in nivelul de multumire sau nemultumire a fiecaruia dintre noi.

Vestea buna este ca modelul nostru electoral ne permite ca o data la 2 ani sa dam cu stampila impotriva tuturor nemultumirilor si frustrarilor acumulate, iar vestea si mai buna este ca in 2019 vom da cu stampila de doua ori, adica,  23-26 Mai pentru Parlamentul European si in noiembrie sau decembrie pentru alegerea Presedintelui. Sa dai cu stampila de doua ori in acelasi an, transforma 2019 intr-unul al oportunitatilor si asta pentru ca nimeni niciodata nu s-a pus rau cu poporul in anul in care are nevoie de votul lui.

Asadar, chiar daca acum la inceput de an totul pare incetosat, va sfatuiesc sa faceti ochii mari si urechile ciulite pentru ca acesta va fi un an al oportunitatilor. Important este sa le vedem si sa sarim pe ele. 🙂

Succes la vanatoare 🙂

Sursa photo aici

Share: