Idiotii si parerile despre Coronavirus

Ne aflam intr-o perioada in care panica coronavirus a cuprins pe toata lumea, iar efectele acestei panici se vad in magazine, in economie, in comportamentul oamenilor si evident in opiniile neavizate. Din punctul meu de vedere opiniile neavizate sunt cele care fac cel mai mult rau pentru ca raspandesc manipulator informatii de care oamenii se leaga pentru a-si isi justifica actiunile excesive precum aprovizionarea ca pe timp de razboi.

Daca internetul are rolul de a aduce mult mai multa transparenta in vietile noastre trebuie sa fim in acelasi timp constienti si de faptul ca ne poate face si foarte mult rau. Mesajele repetitive, negative, aducatoare de panica, nu fac altceva decat sa ne opreasca din a trai o viata cat de cat normal intr-o situatie speciala. Scrollez ca prostu in fiecare zi si imi vine sa urlu cand vad oameni care emit teorii ale conspiratiei, oameni care incearca sa ne tina informati livrand de fapt apocalipsa, oameni pentru care share-ul este mai important decat rahatul de informatie pe care il transmit la fel ca si titlurile mizerabile din presa.

Oameni buni, traim in epoca in care nu avem timp sa stam pe loc. Omenirea a trecute prin multe faze dificile insa a mers mai departe, iar acum mai mult ca niciodata viteza este cea care ne defineste viata, iar noi ne imbibam creierul cu panica si ne inghetam business-urile, economia si cursul normal al vietii fiecaruia.

Ca sa revenim la Idiotii care au pareri despre coronavirus, as vrea sa vedeti mai jos reactia lui Jurgen Klopp ( antrenor Liverpool ) atunci cand a fost intrebat despre Coronavirus:

” Uitați, ceea ce nu îmi place este ca la o situație foarte serioasă din viață, opinia unui manager să fie importantă. Nu înțeleg. V-aș putea întreba pe voi același lucru, aveți același rol ca mine. Nu este important ce spun persoanele ca mine. Nu. Trebuie vorbit despre asemenea lucruri în modul corect”
” Nu trebuie vorbit cu oameni care nu au cunoștințe, ca mine. Trebuie vorbit cu cei care au cunoștințe despre asta, ei ar trebui să le spună oamenilor: faceți asta. Totul va fi bine sau nu. “
” Nu managerii din fotbal. Asta nu înțeleg. Despre politică sau alte lucruri (nu ar trebui să vorbim). Nu știu exact cât de îngrijorat ar trebui să fiu, dar opinia mea nu este importantă. Trăiesc pe această planetă și vreau ca este să fie în siguranță, sănătoasă. Le doresc tuturor ce-i mai bun. Asta e clar. Dar opinia mea pe subiect nu e importantă”
Intelegeti cam cum ar trebui sa gandim in situatii de criza? Sa lasam specialistii sa isi faca datoria, sa ne protejeze, sa ne ajute sa ne continuam viata si nu sa emitem pareri ca IDIOTII
Share: