Dorim un Vatman pentru fiecare Cocalar ( VIDEO )

Povestea vatmanului care a impins cu tramvaiul din dotare o gluma de BMW a unui cocalar, reprezentativ de altfel pentru fauna de pe strazile din Romania, a generat un mare val de entuziasm in online dar si o anumita satisfactie pe care, recunosc, am simtit-o si eu. Practic, instinctul primar mi-a dat acel sentiment de……”Am fost razbunat”

Ma chinui de ceva vreme sa scriu un articol despre mizeriile din trafic, despre agresiunile de care avem parte pe sosele tarii, despre flegmele pe care le-a luat masina mea de atatea ori, despre pericolele la care am fost supus pe autostrada de sicanele celor pe care ii deranjam doar pentru ca am avut tupeul sa merg pe acelasi drum cu ei cu o masina inferioara lor.

Eu sunt convins de faptul ca gradul de civilizatie al unui popor incepe de pe strada, de cum ne comportam noi intre noi ca cetateni, noi ca pietoni, noi ca soferi, iar ceea ce vad aproape in fiecare zi imi arata ca suntem atat de departe de civilizatia in care imi doresc sa imi cresc copiii.

Faptul ca suntem inconjurati in trafic de cocalari parveniti cu masini de lux, nu ar fi neaparat o problema pentru ca asa cum acceptam sa vizitam din cand in cand animalele salbatice la ZOO, asa putem accepta si animalele bipede din trafic. Problema este ca animalele de la ZOO nu omoara pe nimeni, in schimb animalele din trafic ne pun in pericol copiii si parintii. In aceeasi ordine de idei, in epoca tehnologiei, Romania continua sa tina politia rutiera in intersectii, sa tina masini cu radare in tufisuri, sa rupa amenzi din chitantier, sa monitorizeze traficul de pe autostrada din elicopter ( doar sa monitorizeze, nu sa si actioneze ) iar cu toate acestea sa avem cel mai mare grad de mortalitate din accidente din Europa. Personal, cred ca daca s-ar monitoriza si bataile in trafic am sufla in coasta Rusiei la acest capitol, iar daca s-ar face controale in portbagaje sunt convins ca s-ar gasi mai multe bate de baseball decat roti de rezerva.

Acum, ca sa revenim la subiectul domestic al acestei saptamani, as vrea sa spun doar ca mi-ar fi placut ca aceasta tamponare sa aibe loc involuntar si nu intentionat pentru ca, asa cum se intampla de foarte multe ori, dintre cei doi actori ( vatmanul si cocalarul ) cel mai sifonat va iesi, in fata legii pe buna dreptate, vatmanul. Din punct de vedere civic am fost multi cei care ne-am bucurat de corectia aplicata papagalului din BMW, insa stiu ca daca s-ar da liber la “legea junglei” in trafic, as iesit pe pierdere tinand cont de skills-urile mele razboinice.

In incheiere as vrea sa mai spun ca, pe langa aceasta satisfactie oferita de vatmanul minune si pe care am simtit-o in mod superficia, adevarata satisfactie am avut-o atunci cand am vazut condamnarea cu executare a cocalarului, de aceasta data unul intelectual, care a aruncat un autoturism in decor la Fantana Miorita punand viata mai multor oameni in pericol, evident in urma unei mici sicane in trafic cum le place politistilor sa spuna.

Iata un mic remember:

Sursa Photo aici

 

Share: