Muritorii de rand si Muritorii VIP

For richer, for poorer, life direction signpost

Stirea cum ca fiica cea mica a lui Obama s-a angajat pe perioada verii ca ospatarita la restaurantul preferat al parintilor ei, a trezit in mine un subiect mai vechi legat de unii copii de bani gata pe care ii numesc aici Muritori VIP si care, la randul lor, ne definesc pe noi ceilalti Muritori de rand, Pinguini, mai completati voi.

Daca permiteti doua definitii proprii 🙂

Muritorii VIP – cei care nu au avut niciodata nevoie sa munceasca pentru respect, care nu stiu sa-l arate celor din jur si care stiu ca orice s-ar intampla au spatele asigurat de banii sau influenta parintilor. Ceea ce nu stiu, insa, este ca si parintii lor sunt muritori.

Muritorii de Rand sau Pinguinii – cei care se bazeaza pe educatia parintilor mai mult decat pe banii acestora.

Revenind, puteti spune ca in cazul fetei lui Obama totul este PR si imagine. Nu vreau sa va contrazic, insa printr-un astfel de PR  se transmite un mesaj foarte simplu: Chiar daca esti copilul celor mai puternici oameni din lume, nu inseamna ca te umilesti invatand sa traiesti o viata cat mai normala.

PR sau nu, acesta ar trebui sa fie, cred eu, un exemplu pentru toti cei care au tendinta de a-si pozitiona copiii pe un tron de pe care sa scuipe seminte in cap acelor Muritori de rand, asa cum le spun ei. Acum, pentru ca urasc sa judec oamenii din simplul motiv ca are cine sa o faca, as vrea sa pun mai jos cateva motive pentru care ma bucur cu statutul de Muritor de rand. Puteti sa-mi spuneti si Pinguin. 🙂

  • Cum am mai spus, ca Muritor de rand, m-am bazat intotdeauna pe educatia parintilor mei si absolut deloc pe banii lor.
  • Daca ai fost suficient de norocos sa te nasti intr-o familie in care parintii tai au stiu sa faca bani, sa nu crezi ca norocul va tine toata viata. Profita de asta, fa ceva constructiv cu norocul tau si lasa ceva bun in urma ta.
  • Cum credeti ca niste oameni care s-au nascut saraci (peste 80% dintre milionari), au ajuns printre cei mai bogati din lume?  Va spun eu: motivatia, ambitia si modestia au fost principalele lor calitati. Ah, si au ramas in continuare Muritori de rand 🙂
  • De ce multi dintre cei care s-au crezut Zei au ajuns la un moment dat umiliti de propriile lor fapte? Pentru ca atunci cand nu mai vezi limita, ti-o arata viata mai devreme sau mai tarziu.
  • Cea mai mare diferenta dintre un Muritor VIP si un Muritor de Rand sta intr-un singur cuvant: RECUNOSTINTA
  • La fel ca succesul, banii sunt foarte greu de administrat si nu ma refer aici la investitia lor, ci la perceptia asupra lor.

Ca o mica concluzie, as vrea sa subliniez faptul ca subiectul nu generalizeaza ci se refera doar la acei Muritori VIP care pozitioneaza si trateaza oamenii in functie de statut si care din pacate sunt multi. Foarte multi.

In rest, va asigur ca am toata motivatia si ambitia necesara de a face multi bani in viata asta, pastrandu-mi in acelasi timp statutul de Muritor de Rand, dobandit de la parintii mei inca de la nastere. 🙂

Va multumesc!

 

 

 

 

Share: