oamenii

Credeti sau nu, dar proverbul atat de popular “Cine se aseamana se aduna” are o atat de mare relevanta in viata noastra, incat uneori nici nu ne dam seama cat de mult ne influenteaza evolutia sau involutia.

Inca de la scoala invatam o gramada de proverbe, insa de cate ori le-am analizat cu adevarat intelesul? Cred ca de prea putine ori 🙂

Plecand de la “Cine se aseamana se aduna”, mi-am dorit intotdeauna sa fiu inconjurat de oameni care sa ma inspire, care sa ma motiveze, care sa ma invete. Ideea este ca, in fapt, noi suntem cei care alegem, constient sau nu, oamenii din jurul nostru. Putem opta sa fim inconjurati de oameni dubiosi si vom deveni dubiosi, putem alege sa fim inconjurati de oameni de succes si vom deveni oameni de succes, putem alege sa ne inconjuram de oameni negativisti si vom privi totul negru. De aici putem extrapola cu multe alte exemple.

Va recomand sa va uitati in cercul vostru de prieteni, in cercul vostru de cunostinte si sa analizati tipologia oamenilor din jur. Practic, veti privi ca intr-o oglinda 🙂 . De exemplu, de fiecare data cand ma uit la oamenii din cercul meu, imi dau seama ca imi place din ce in ce mai mult de mine :)).

Pentru ca puterea exemplului personal este de fiecare data de necontestat, va spun ca de ceva vreme mi-am creat un program pe care l-am denumit in mintea mea “Cafea cu Valoare Adaugata”, un program prin care mi-am propus, ca atunci cand se poate, sa invit la o cafea oameni pe care eu ii admir, pe care ii consider peste mine ca experienta, ca inteligenta, oameni care au realizat lucruri in management, antreprenoriat, leadership etc.

Am avut pana acum cateva (nu multe) astfel de cafele care m-au ajutat sa inteleg de ce oamenii aceia sunt unde sunt fata de mine in acest moment, mi-au deschis ochii din multe puncte de vedere, mi-au dat curaj sa merg pe drumul meu, m-au ajutat sa inteleg ca atunci cand ti se inchide o usa, ti se deschid doua ferestre :). Credeti-ma, este o experienta extraordinara din care nu o sa ma opresc si asta pentru ca valoarea adaugata pe care o primeste cafeaua mea cu fiecare intalnire va valora milioane de EUR mai tarziu, credeti sau nu 🙂

Cu ce mi-ar placea sa ramaneti drept concluzie dupa articolul acesta este ca desi parintii nu ni-i alegem singuri, in rest toti ceilalti oameni din viata noastra reprezinta propria optiune. Depinde doar de noi sa alegem ce ni se potriveste.

Multumesc 🙂

Sursa photo aici

 

Share: