Alegerile au trecut, Restrictiile au inceput

 

Scapati de stresul alegerilor si de manipularea electoratului, politicienii din administratiile locale au inceput, sub pretextul luptei impotriva Covid, sa reinstaureze restrictiile in HORECA. Fara un studiu care sa demonstreze cresterea numarului de cazuri provenite ca efect al traficului din cafenele si restaurante si cu o presupunere superficiala, iata ca au venit si masurile de care se temea toata lumea, mai concret restrictii aplicate unei industrii care cu greu a reusit sa supravietuiasca ultimelor luni.

In acelasi timp, procesiunile religioase care se manifesta in mod normal prin pupatul moastelor si imbulzeala aferenta acestuia, ati ghicit, NU SUNT INTERZISE. Referitor la cazinouri si jocuri de noroc se asteapta o decizie, daca va fi o decizie si asta pentru ca la pacanele, bag de seama,  pericolul este substantial mai mic decat in cazul cafenelelor si restaurantelor si asta pentru ca, nu-i asa, in restaurante se sta mult cu gura deschisa decat intr-un cazino unde se sta mai mult cu portofelul deschis iar taxele catre stat sunt altele.

O alta masura demna de cascadorii rasului este aceea a purtarii mastii in jurul scolilor. Cu alte cuvinte, copiii din interiorul scolilor vor fi mult mai bine protejati daca cetatenii aflati in apropierea unitatii de invatamant vor purta masca in perimetru. Sunt absolut convins ca aceasta masura va reduce considerabil numarul de cazuri din scoli. De fapt, nu sunt convins, as baga mana in foc si asta pentru ca va puteti inchipui ce ar insemna sa stranute cineva catre zidul scolii iar acesta sa nu fie foarte bine izolat facilitand stropilor sa strabata linistiti culoarele institutiei.

Ca si o concluzie personala, as spune ca niciodata nu am fost mai ingrozit de faptul ca dupa alegerile Parlamentare vom mai avea parte de sansa unui vot abia peste 4 ani. Practic, dupa urmatoarele alegeri, noi cetatenii vom fi expusi si captivi masurilor guvernantilor sau autoritatilor locale care, sub plapuma mandatelor, vor avea curajul unor masuri care ne pot influenta viata, din pacate nu intr-un mod pozitiv. Sunt convins de faptul ca vor fi sacrificate industrii care nu au un aport important la bugetul de stat, statul roman mimand ajutorul, citez din Hotararea nr 19 din 06.10.2020 care spune “Angajatii afectati de restrangerea activitatii operatorilor economici si a unitatilor cultural artistice vor beneficia de masurile de sprijin potrivit OUG 120/2020. Cu alte cuvinte, dormiti linistiti pentru OUG 120 vegheaza pentru voi, iar noi Statul Roman platim nemunca……… pentru ca putem si pentru ca tot voi si copiii vostri platiti.

Sursa photo

Share: