S-a deschis Casa Filip, noua vedeta din Delta Dunarii

Cand Alex a lasat Bucurestiul pentru a incepe o viata noua in Tulcea, m-am gandit involuntar la cat de activ va mai fi el in viata sociala si de business cu care era obisnuit in Bucuresti. Chiar daca il cunosc foarte bine si stiu ca atunci cand isi face un plan trece rapid si la actiunile aferente, recunosc ca imi era teama ca nu cumva sa intre intr-o zona de confort si sa isi piarda motivatia. Slabiciunea lui pentru turism a ramas mai vie ca niciodata, iar faptul ca acum locuieste intr-o zona atat de pitoreasca asa cum este Dobrogea nu a facut altceva decat sa il ajute sa isi continue visul de a marketa si de a promova frumusetile Romaniei.

Astazi, Alex impreuna cu Alina, sotia lui, o lipoveanca frumoasa si autentica, au deschis portile unui proiect absolut minunat cu care zona Dobrogei se poate mandri, iar eu in calitate de prieten sa am privilegiul sa scriu despre acesta.

Asadar, doamneeeeelor si domniiiiilor bine ati venit in Casa Filip

Construita in urma cu un veac, in vatra satului Sarichioi si la cativa pasi de malul Lacului Razim, casa a fost cumparata in februarie 2018 de Alex si Alina Filip cu ambitia de a-i reda stilul traditional lipovenesc si de a o introduce in circuitul turistic romanesc.

Casa familiei Filip  pune la dispozitia oaspetilor trei mici apartamente (sase dormitoare in total): doua apartamente in casa veche si unul in mansarda casei noi. Aceasta casa de oaspeti functioneaza cu circuit inchis, deci este necesara rezervarea online si confirmarea in prealabil, iar gazde va vor fi chiar proprietarii acesteia.

Concept:

Construita in cel mai autentic stil Lipovenesc, Casa Filip este formata din doua parti: Casa Noua si Casa Veche a carei istorie foarte frumoasa o puteti citi aici.

Dormitoarele se bucura de un concept care imbinana traditionalul cu confortul modern, motiv pentru care, spun proprietarii “Atunci cand am conceput dormitoarele, am stiut ca ne dorim sa le oferim oaspetilor nostri un confort cat mai apropiat de cel modern. Calitatea somnului este importanta oriunde am merge, asa ca am renuntat din start la ideea de a folosi traditionalul pat din lemn masiv si paie, pe cat de aspectuos, pe atat de incomod.Am pastrat totusi grinzile din lemn de pe tavan de care, pana nu demult, se agatau patuturile bebelusilor, dar si vechile lazi tot din lemn in care se depozitau lucruri de suflet. Ca elemente de decor, am adus de la Moscova renumitele matrioska, mici balalaika (chitara ruseasca), cateva cutii muzicale si un samovar de toata frumusetea.”

 

Atractii:

Cateva zile in Sarichioi nu ar tebui sa se rezume doar la odihna fizica ci si la bucuria explorarii zonelor Dobrogene, astfel ca familia Filip propune o serie larga de activitati de care ne putem bucura in cele cateva zile de vacanta, toate, dar absolut toate extrem de autentice si pe care va invit sa le explorati aici.

 

In final as vrea sa va invit sa priviti fotografiile, mai ales ca au fost facute de catre Dragos Asaftei, un super profesionist pentru un super proiect.

 Felicitari Alex, felicitari Alina, sunt mandru ca oameni tineri ca voi aduc plus valoare turismului si traditiilor din Romania.

Sursa photo&Info Casa Filip

Share: