157598603

Ne place sau nu, recunoastem sau nu, insa in fiecare zi suntem apasati de presiunea din jurul nostru. Putem spune ca cea mai constanta presiune la care suntem supusi in fiecare zi vine de la job, fie intr-o forma, fie intr-alta.

Sunt studii care spun ca noi, oamenii, performam mai bine atunci cand suntem pusi sub presiune si probabil ca acesta este motivul pentru care suntem supusi pressing-ului de catre sefi, clienti, furnizori etc. Interesant este ca presiunea reprezinta principalul factor de stres, stres ce afecteaza dramatic performantele fiecaruia dintre noi. Asadar, de unde vine acea performanta superioara datorata presiunii?

Parerea mea este ca, asa cum am depasit era biciului de pe spatele sclavilor, trebuie sa depasim si era presiunii de pe umerii angajatilor si asta pentru ca, asa cum spuneam si in titlu, Presiunea omoara Pasiunea, iar daca pasiunea moare, moare totul.

Pentru a tine Pasiunea in viata, pun mai jos cateva tips-uri de gestionare a presiunii 🙂

  1. Fii constient de personalitatea ta – te va ajuta sa iti dai seama cat de vulnerabil esti in fata presiunii, sa intelegi cat de emotional reactionezi in fata task-ului si mai ales ce esti dispus sa sacrifici pentru indeplinirea lui.
  2. Invata ca din cand in cand sa spui NU – eu spre exemplu sunt constient de zona in care pot performa, de zona in care am potential de a performa si de zona in care nu am ce cauta. Nu va fie teama sa spuneti NU acolo unde nu sunteti pregatiti pentru ca altfel va veti incarca cu o presiune pe care nu o puteti gestiona.
  3. Cauta modalitati de relaxare – Alearga, inoata, scrie, citeste, fii activ intr-un mod cat mai constant posibil pentru a nu lasa presiunea sa se transforme in stres sau intr-o depresie.
  4. Tine prioritatile sub control – De foarte multe ori lucrurile minore provoaca cea mai mare presiune, iar asta ne defocuseaza de la cele importante.
  5. Nu-ti fie frica sa faci un pas inapoi – Din pacate sunt momente in care pur si simplu nu mai vezi rezolvarea problemei oricat de mult ai incerca. Sa faci un pas inapoi pentru a te elibera de presiune nu reprezinta o infrangere, ci doar o limpezire a creierul, fara de care nu poti merge mai departe.

In final, imi amintesc cuvintele unei prietene care mi-a spus “Prietene, tu fugi de emotii ca de dracu’ “. De fapt, eu fug de presiune ca de dracu’.

🙂

Sursa photo

Share: