1259326003064794255

Acum, mai mult ca niciodata, autenticitatea reprezinta unul dintre cei mai importanti factori ai succesului. Daca ne uitam la campaniile electorale de la noi, dar si din afara, observam cu usurinta ca doar acei candidati care reusesc sa se arate autentici in raport cu electoratul lor au castig de cauza. Trump – personaj autentic american, Basescu – autentic romanesc, personaj cu limbaj si comportament din popor, Ciolos – personaj care se identifica cu imaginea unui guvernant fara masca politica si care ii ofera o autenticitate in fata romanilor.

La fel stau lucrurile si daca ne referim la identitatea unui brand. Nu mai este de mult suficient ca un brand sa fie frumos desenat, corect comunicat si usor de identificat. Astazi, consumatorii au devenit mult mai sensibili la autenticitatea brandului si vor opta cu prioritate pentru astfel de produse. De exemplu, foarte multi dintre noi preferam sa optam pentru o masina germana pentru fiabilitatea ei, chiar daca aceasta nu se mai fabrica de mult in Germania. Fanii Mini Cooper sunt foarte mandri de masinuta autentic englezeasca, desi aceasta nu mai este british de multi ani :). Evident, exemplele pot continua.

Trecand peste personaje sau branduri, consider ca poate cea mai importanta autenticitate este cea care ne defineste pe noi ca oameni in societate sau in mediul profesional. Ca sa poti fi autentic cred ca mai intai trebuie sa te descoperi pe tine cu bune si cu rele si asta pentru ca in caz contrar risti ca autenticitatea ta sa fie definita de catre cei din jur.

Pun mai jos cateva puncte care pot ajuta in a defini propria autenticitate:

  1. Creste-ti stima de sine – nu putem avea o personalitate autentica atata timp cat ne indoim de noi si de ceea ce putem noi.
  2. Ramai fidel convingerilor tale – inconjoara-te de oameni care impartasesc aceleasi valori ca si tine.
  3. Investeste in dezvoltarea personala – aloca timp lucrurilor care te fac fericit si care te inspira. Pe cat de usor pare, pe atat de greu este in realitate.
  4. Nu sta la un job care te face nefericit – petrecem atat de mult timp la serviciu, incat nu merita sa ne traim viata inconfortabil.
  5. Ia o hartie si descrie-te –  incearca sa te definesti prin prisma hobby-urilor, prin prisma dorintelor, dar si prin perspectivele asupra vietii.
  6. Accepta-ti defectele – uneori defectele noastre ii afecteaza pe oamenii din jur chiar daca nu ne dorim asta. E important sa le definim, sa le acceptam si sa le minimalizam.

In final, pentru ca ideea acestui articol a venit din partea unei prietene foarte bune care imi puncteaza destul de des importanta autenticitatii, as vrea sa-i multumesc in stilul ei personal 🙂

Multumesc cu recunostinta Madalina Tiriac 🙂

Sursa photo

 

 

Share: