De ce trebuie pretuit agentul de turism

In experienta acumulata pana acum in industria turismului am intalnit fel de fel de oameni cu fel de fel de interpretari cu privire la agentul de turism, la castigurile acestuia si la simplitatea sau complexitatea job-ului acestuia.

Intr-o perioada in care fiecare turist a devenit propriul lui agent de turism doar pentru ca are acces la portaluri online, iata de ce cred eu ca trebuie sa pretuim mai mult agentul de turism.

 

  • Nu am intalnit un agent/consultant de turism care sa isi faca meseria cu sila, iar pentru pasiunea pentru care au ales aceasta meserie, merita pretuiti.
  • Sa lucrezi ca agent intr-o industrie atat de mica, atat de subnutitra, atat de hulita, atat de invizibila pentru autoritati si sa iti construiesti viata profesionala in jurul acesteia, cred eu, merita pretuit.
  • Pentru ca agentul de turism doarme cu telefonul sub perna, merita cu adevarat pretuit.
  • Pentru ca job-ul unui agent de turism este de 24 de ore si pentru ca responsabilitatea fata de turist nu se termina niciodata, merita pretuit.
  • Pentru ca nu am intalnit un agent de turism care sa se fi imbogatit din meseria lui insa continua sa isi imbogateasca cunostintele in fiecare zi, merita pretuit.
  • Pentru ca noi oamenii suntem cu totii diferiti, iar pentru ca agentul de turism trebuie sa se adapteze fiecaruia dintre noi, fiecarei nevoi si fiecarui caracter, intr-o enorma diversitate de servicii, merita pretuit.
  • Pentru ca agentul de turism te poate salva din situatii din care nu ai putea iesi singur, merita pretuit.

Pentru toate cele de mai sus si nu numai, sfatul meu pentru turisti este sa continue sa se informeze, sa isi faca research-ul online, sa se decida asupra destinatiei, serviciilor sau nevoilor, sa aleaga responsabil agentia de turism insa, sa nu lase aceste lucruri la voia intamplarii si sa apeleze la un consultant de travel care poate interveni decisiv la optimizarea calatoriei si de foarte multe ori in rezolvarea unor situatii de criza la destinatie.

Sursa photo aici

Share: