creier

Pentru ca am multe curiozitati legate de cum functioneaza creierul nostru, despre cat de mult ne afecteaza subconstientul, despre cat de constienti suntem noi de capacitatea pe care o avem, am decis sa impart cu voi un articol pe care l-am citit pe Lifehacker.co.in si care mi s-a parut destul de interesant.

Asadar, iata cateva curiozitati din ciclul stiati ca….

  • Desi poate preferati propozitiile scurte pentru o viteza mai mare a citirii, in realitate cititi mult mai repede frazele lungi, dar si textul care umple toata suprafata paginii comparativ cu textul pe coloane inguste.
  • Conform cercetarilor, procesul de luare a deciziilor se face in starea de spirit aflata in subconstientul din acel moment. Daca credeati ca aveti controlul total asupra deciziilor voastre, va inselati. Creierul nostru administreaza peste 11 milioane de bucati individuale de date in fiecare secunda, lucru care face imposibila trecerea rapida in starea constienta.
  • Oamenii de stiinta sunt de parere ca mintea umana rataceste in peste 30% din timp. Nu va speriati pentru ca se pare ca oamenii cu mintea ratacitoare sunt cei mai buni creativi si gasesc foarte rapid solutii la probleme.
  • S-ar putea crede ca reclamele TV nu te afecteaza, insa cercetarile spun ca iti afecteaza atat starea de spirit, cat si atitudinea si dorintele din subconstient. Negatia in astfel de cazuri este denumita si “efectul persoanei a 3 a”  in care oamenii recunosc efectul publicitatii asupra prietenilor, familiei, dar neaga efectul acestora asupra lor.
  • Creierul nostru nu merge la culcare odata cu noi. El asociaza si consolideaza informatii 24 din 24 in timpul somnului nostru adanc.
  • Cu totii avem obiceiuri bune si proaste. Vestea buna este ca, spun cercetatorii, este nevoie de aproximativ 66 de zile pentru a forma un nou obicei.
  • Un fapt dovedit stiintific spune ca atentia asupra unui lucru nu dureaza mai mult de 10 minute indiferent cat de important este.
  • Fie ca este vorba despre prietenie, dragoste sau familie, tipul de muzica pe care il asculti in aceasta perioada reflecta anumite evenimente emotionale sau rasturnari din viata ta.
  • Psihologii spun ca cei cu varsta cuprinsa intre 18-33 ani reprezinta segmentul cel mai stresat de pe pamant. Scoala, familia, job-ul reprezinta principalii factori de stres.
  • O cercetare ce dateaza inca din 1930 spune ca atunci cand discuti despre obiectivele tale si cu cat le faci mai publice, cu atat mai putine sanse ai sa le atingi. Incearca sa iti stabilesti un obiectiv, atinge-l si apoi fa-l public.
  • Este un fapt dovedit stiintific ca atunci cand tii de mana o persoana draga elimini stresul si orice fel de frica.
  • Psihologii spun ca e nevoie de aproape 4 minute pentru a decide daca va place cineva sau nu atunci cand il intalnesti pentru prima oara.

Comportamentul oamenilor ramane un subiect de interes si genereaza in continuare curiozitate, astfel ca, in functie de interesul vostru pentru acest articol, voi continua sa postez pe acest subiect 🙂

Va multumesc!

Share: