ambitie

Am cunoscut pana acum foarte multi oameni ambitiosi, insa, din pacate sau nu, numarul lor este cu mult depasit de catre cei delasatori. Studiez cu atentie actiunile oamenilor de succes si ma refer aici la cei care au cu adevarat succes, nu doar la cei care mimeaza succesul in fata mea si mi-am dat seama ca sunt putini cei care au realizat lucruri marete doar cu ajutorul unor idei geniale. De fapt, diferenta dintre oamenii de succes si cei plafonati sta in ambitie. Sta in ambitia de a continua pe drumul lor indiferent de obstacole, sta in ambitia de a face lucruri pe care altii nu au curaj sa le faca, sta in ambitia de a visa si de a lucra pentru indeplinirea visului lor.

Tuturor ne place sa credem despre noi lucruri frumoase si este normal sa fie asa pentru ca daca nu ne iubim noi pe noi, cum sa avem pretentia sa fim iubiti de ceilalti. Totusi, din cand in cand e bine sa mai validam ceea ce credem despre noi, iar in cazul de fata va invit sa va validati ambitia. Mai jos puteti gasi cateva caracteristici ale oamenilor ambitiosi in care sper sa va regasiti cat mai multi dintre voi. 🙂

  1. Oamenii ambitiosi au pe cat de multe nopti nedormite, pe atat de multe dimineti muncite.

  2. Oamenii ambitiosi nu numai ca stiu ceea ce vor, dar nu au nicio teama de a impartasi cu ceilalti visurile lor.

  3. Oamenii ambitiosi risca sa devina usor narcisisti, insa asta doar pentru ca au invatat ca trebuie sa creada in ei insisi mai mult decat oricine altcineva.

  4. Fiecare zi este traita ca si cand ar fi prima petrecuta pe pamant, adica plina de curiozitate.

  5. Oamenii ambitiosi nu se lasa doborati de esec atunci cand il traiesc si asta pentru ca stiu foarte bine ca acesta este, de fapt, cheia succesului.

  6. Diferenta dintre visatori si ambitiosi este ca cei din urma lucreaza pentru indeplinirea visurilor lor.

  7. Oamenii ambitiosi sunt acei oameni admirabili, pe care iubesti sa-i intalnesti.

  8. Oamenii ambitiosi sunt dispusi sa isi asume riscuri.

  9. Oamenii ambitiosi sunt focus pe executie, nu doar pe planificare.

  10. Oamenii ambitiosi nu concureaza cu ceilalti pentru ca asta i-ar defocusa de pe propriile obiective.

Spuneam in articolul precedent ca atunci cand mori de grija altuia, te defocusezi de la obiectivele tale. Eu mi-am gasit ambitia de a-mi depasi conditia odata cu momentul in care am realizat ca ceea ce am eu de facut este mai important decat ceea ce au ceilalti de facut.

Nu cred ca te nasti cu ambitia, insa cu siguranta o poti cultiva.

Succes!

Sursa photo aici

 

Share: