15 principii dupa care ma ghidez in fiecare zi

15 principii

Consider ca performanta fara obiective este aproape imposibil de atins, asa cum cred ca o viata fara principii nu poate avea armonie.

Personal, am foarte multe lucruri dupa care ma ghidez in viata fie ca e vorba de viata personala, fie ca e vorba de cea profesionala. Mai mult decat atat, am un folder in care imi salvez aproape zilnic materiale care se potrivesc caracterului meu si aspiratiilor mele. In acelasi timp, citesc foarte multe review-uri de carti si port cu mine in telefon un doc in care adaug constant autori pe care mi-ar placea sa-i citesc la un moment dat. Cu alte cuvinte, incerc in fiecare zi sa mai pun o caramida la dezvoltarea mea profesionala si personala.

Mai jos, imi face placere sa va impartasesc cateva principii sau sfaturi dupa care ma ghidez si care m-au ajutat enorm pana acum. Primele 15 🙂

 1. In primul rand investeste in tine!  Considera fiecare compromis pe care esti nevoit sa il faci o investitie in tine pe termen mediu si lung.
 2. Descopera-ti punctele tari si punctele slabe. Daca nu esti tu constient de ele, vor fi altii, iar asta nu reprezinta intotdeauna un avantaj.
 3. Fii o persoana amabila. Chiar daca umbla vorba “Omul bun e luat de prost” consider ca a fi amabil nu este egal cu a fi naiv sau fraier.
 4. Nu risca niciodata sa pierzi ceva de care ai nevoie pentru a obtine ceva de care chiar nu ai nevoie. In momentul in care ajungem la nivelul in care le putem avea pe toate, este foarte greu sa diferentiem lucrurile de care avem nevoie de cele de care nu avem nevoie.
 5. Gaseste activitatea pe care iti place sa o faci. Sa consideri job-ul un hobby este cu adevarat un ideal.
 6. Inconjoara-te cu oameni pe care ii admiri. Oamenii din jurul tau te definesc pe tine ca om.
 7. Infrunta-ti temerile. Este singura cale prin care le poti depasi.
 8. Timpul tau este cel mai de pret lucru.
 9. Nu rata niciodata o mare oportunitate. Este adevarat ca nu ne dam intotdeauna seama daca o oportunitate este mare sau mica sau daca este potrivita in acel moment. Personal, nu las nimic sa treaca pe langa mine chiar daca asta ma costa foarte mult timp.
 10. Concentreaza-te pe solutie si nu pe problema. Intr-o lume in care toata lumea cauta vinovatul inaintea solutiei, va sfatuiesc sa va concentrati pe solutie si apoi pe analiza cauzei.
 11. Invata din greselile tale si nu te demoraliza. Daca de exemplu articolul acesta va avea doar 2 afisari, promit sa analizez si sa continui 🙂
 12. Fii deschis la informatii si idei noi. Nu judeca parerile nimanui si nu inhiba creativitatea si entuziasmul oamenilor din jurul tau. Vei avea parte de surprize placute.
 13. Fii dispus sa accepti noi provocari. Rezistenta la schimbare este principala bariera a evolutiei. Sa tinem minte asta.
 14. Daca esti respectat, chiar nu mai conteaza daca oamenii te plac sau nu. Chiar cred ca respectul se castiga inainte de a se impune. Felul tau de a fi si actiunile tale definesc respectul pe care il meriti.
 15. Fii cel mai bun in domeniul tau. Cand m-am apucat de marketing in turism, mi-am repetat in fiecare dimineata ca am potentialul de a fi cel mai bun. Muncesc in fiecare zi pentru asta 🙂

Va multumesc 🙂

Sursa photo, aici

 

Share: