victorie

Spuneam intr-un articol anterior ca ma pregatesc psihic de o provocare personala, anume aceea prin care sa ma trezesc in fiecare dimineata la ora 6:00, sa merg sa inot 30-40 de minute dupa care sa merg la birou si sa-mi urmez flow-ul. Mi-am setat un obiectiv foarte clar, acela de a urma acest program in fiecare zi lucratoare timp de doua luni.

De atunci si pana acum, tin sa va anunt ca nu doar ca m-am pregatit psihic, ci am si implementat cu succes aceasta provocare, provocare in urma careia am invatat sau mi-am reconfirmat niste lucruri.

Am inteles ca provocarile care initial par floare la ureche, devin de 10 ori mai grele in momentul implementarii.
Acest lucru poate fi confirmat de creierul meu, care imi spunea in fiecare dimineata “prietene, esti prost? ramai in pat si dormi”.

Am inteles ca daca nu esti pregatit psihic, fizic, de fapt din toate punctele de vedere, nu are sens sa incepi ceva pe care il vei opri inaintea liniei de finish.
Acesta a fost motivul pentru care m-am pregatit o luna de zile din punct de vedere psihic.

Am inteles ca atunci cand apar obstacole ne este cel mai usor sa renuntam.
Ca dovada, dupa prima luna, m-am accidentat la spate si am luat o pauza fortata de vreo 3 zile, timp in care m-am trezit cu doua ore mai tarziu. Nu vreti sa stiti chinul mental care m-a lovit in momentul in care am fost din nou apt pentru bazin 🙂

Am inteles ca atunci cand nu ai un obiectiv clar, te vei opri inainte sa obtii ceva, orice.
In cazul meu, daca nu stabileam exact data la care obiectivul meu se va considera atins, garantez ca ma opream la jumatatea drumului, considerand ca este suficient.

Am inteles ca intotdeauna gasim mai multe motive pentru a renunta, decat pentru a continua.
Nu va spun de cate ori nu veneam obosit si adormeam la 12-1 noaptea, iar vocea mea interioara imi spunea ” Ar fi bine ca maine sa nu te trezesti asa devreme, esti obosit si ai nevoie de odihna. Poti continua poimaine.”

Am inteles ca daca nu e Hard, nu e Fun.
Mai exact, satisfactia indeplinirii acestui task ar fi fost infinit mai mica daca totul era atat de simplu cum parea la inceput.

In finalul acestui articol, drept concluzie daca vreti, o sa raspund la intrebarea care mi s-a pus de foarte multa lume si care suna asa : “Care este motivul pentru care te duci sa inoti dimineata atat de devreme, tinand cont ca o faci doar pentru doua luni?”

Raspunsul este simplu 🙂

Ceea ce am vrut eu sa obtin de la mine prin aceasta provocare nu a fost neaparat miscarea fizica, aceasta a fost implicit un efect al actiunii mele. Principalul obiectiv a tinut strict de mindset. Mi-am dorit sa imi antrenez mintea astfel incat sa faca fata unor provocari, sa duca la bun sfarsit ceea ce si-a propus si sa nu renunte niciodata la indeplinirea obiectivelor.

Daca vi se pare usor, va provoc sa incercati 🙂

Va multumesc!

Sursa photo

Share: