Conform INS, prabusirea turismului continua

Conform ultimelor date INS, date valabile lunii iunie, prabusirea turismului din Romania continua dupa cum urmeaza, citez:

  • Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna iunie 2020 au însumat 334,0 mii, în scădere cu 74,5% faţă de cele din luna iunie 2019.
  • Din numărul total de sosiri, în luna iunie 2020, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 96,1%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 3,9%.
  • Durata medie a şederii în luna iunie 2020 a fost de 2,1 zile la turiştii români cât şi la turiştii străini.
  • Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna iunie 2020 de 409,4 mii, în scădere cu 68,7% faţă de luna iunie 2019. Mijloacele de transport rutier și aerian au fost cele mai utilizate pentru sosirile din străinătate, reprezentând 83,1%, respectiv 14,0% din numărul total de sosiri.
  • Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna iunie 2020 de 653,2 mii, în scădere cu 68,1% comparativ cu luna iunie 2019. Mijloacele de transport rutier și aerian au fost cele mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând 67,3% ,respectiv 31,8% din numărul total de plecări.

Ca si concluzie, evident personala, as spune ca impactul in business al acestor scaderi este mult mai mare ajungand cu pana la 80-90% in cazul hotelierilor, mai putin cei de pe litoral sau alte zone turistice care au reusit sa mai acopere caderea cu ajutorul sezonului estival, iar in cazul agentiilor de turism cu cel putin 70% in cazul celor cu activitate leisure si cu pana la 90% in cazul celor cu activitate de corporate travel.

Asadar, in acest context pe care l-as numi in continuare dramatic, statul roman ramane in continuare pasiv cu privire la masurile ce ar fi trebuit sa fie destinate mentinerii si apoi continuitatii business-urilor din acest domeniu afectat spre dezafectat.

Sursa photo

Statistica INS

Share: